Мета вивчення курсу полягає в тому, щоб майбутній фахівець отримав уявлення про матеріали, їхні фізико-механічні властивості, про номенклатуру конструкцій з дерева і пластмас, галузі застосування, технології виготовлення та монтажу.  

 Завдання:

- навчився розуміти принципи проектування конструкцій, призначення елементів конструкцій і елементів каркаса, особливості роботи металодеревяних конструкцій і конструкцій із застосуванням пластмас;

- уміти вільно складати розрахункові схеми елементів будівель і споруд та всього каркаса в цілому, визначати діючі навантаження та впливи;

- використовувати сучасні методи розрахунку, конструювання та контролю якості конструкцій різних типів, обстежувати стан споруд, оцінювати несучу здатність і деформативність конструкцій.

 

Для глибокого вивчення дисципліни «Дерев’яні та композитні конструкції» необхідно уміти застосувати знання, отримані при вивченні наступних попередніх дисциплін: будівельні матеріали і вироби; хімія; нарисна геометрія та інженерна графіка; архітектура цивільних і промислових будівель; опір матеріалів; будівельна механіка; металеві, залізобетонні та кам'яні конструкції; технологія будівельного виробництва; економіка будівництва.

 

Дисципліна «Дерев’яні та композитні конструкції» є однією із профілюючих за фахом «Будівництво».

Вивченню дисципліни в навчальних планах окремих спеціальностей відведена різна кількість годин. Дисципліна «Конструкції з дерева й пластмас» є завершальною у вивченні дисциплін будівельних конструкцій, які формують у майбутнього бакалавра професійні знання в області застосування дерев'яних конструкцій у будівництві будівель і споруд.

Розділи курсу знайомлять майбутнього бакалавра із принципами проектування конструкцій з дерева і пластмас, з новими матеріалами й технологіями виробництва будівельних конструкцій із застосуванням пластмас.