Мета навчальної дисципліни – підготовка майбутнього бакалавра до вирішення професійних завдань в питаннях теорії і практики управління якістю, стандартизацією та сертифікацією продукції в будівництві та ЖКГ.

Згідно з освітньо-професійною програмою «Менеджмент в будівництві та житлово-комунального господарства», завданнями вивчення дисципліни є досягнення в повній чи частковій мірі наступних компетентностей:

ЗК1 Здатність до абстрактного мислення, аналізу, синтезу та встановлення взаємозв’язків між соціально-економічними явищами та процесами.

ЗК2   Здатність до застосовування концептуальних і базових знань, розуміння предметної області і професії менеджера.

ЗК5 Здатність працювати в команді та налагоджувати міжособистісну взаємодію при вирішенні професійних завдань.

ЗК6. Здатність вчитися та оволодівати сучасними знаннями.

СК2 Здатність аналізувати результати діяльності організації, зіставляти їх з факторами впливу зовнішнього та внутрішнього середовища, визначати перспективи розвитку організації.

СК3 Вміння визначати  функціональні області організації та зв’язки між ними.

СК4 Здатність управляти організацією та її підрозділами через реалізацію функцій менеджменту.

СК7 Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.

СКП01 Здатність до планування, організації та ефективного функціонування системи менеджменту у сфері будівництва та житлово-комунального господарства на різних рівнях управління.

СКП02 Здатність і готовність здійснювати контролінг у сфері будівництва та житлово-комунального господарства відповідно до існуючих стандартів, норм і вимог, інструкцій та рішень в форматі забезпечення економічної безпеки господарської діяльності.

СКП03   Здатність проводити комплексний економічний аналіз проектів з будівництва та ремонту об’єктів, пропонувати рішення з підвищення їх економічної ефективності.

та результатів навчання:

РН14 Демонструвати навички самостійної роботи, гнучкого мислення, відкритості до нових знань, бути критичним і самокритичним.

РНС01 Демонструвати вміння орієнтуватися в особливостях сучасного будівництва та житлово-комунального господарства й перспективах його розвитку, структурі виробничих процесів будівництва та експлуатації будівельних об’єктів.

РНС02 Демонструвати знання сучасних будівельних матеріалів, виробів, конструкцій та технологію їх виготовлення,методів розрахунку економічної привабливості за якістю застосування.

РНС03 Демонструвати знання нормативної документації в галузі будівництва та житлово-комунальному господарстві.

Конкретизованими завданнями вивчення дисципліни є вивчення питань встановлення, забезпечення і підтримки необхідного рівня якості будівельної продукції на стадіях маркетингу і вивчення ринку при її розробці, виробництві й експлуатації за допомогою систематичного контролю і цілеспрямованого впливу на умови і фактори, що впливають на якість кінцевої будівельної продукції.