1.1 Мета викладання дисципліни

 Предметом вивчення дисципліни  є підходи, порядок, методи, методики, положення, що визначають і обумовлюють формування та організацію виробництва сервісних послуг.

Мета навчання - сформувати у майбутніх магістрів науково-теоретичні знання, на яких базуються практичні методи функціонування процесів на підприємствах сервісу машин.

 1.2 Задачі вивчення дисципліни і основні вимоги до рівня засвоєння змісту дисципліни

 Задачі дисципліни наступні:

- вивчити методи формування та організації процесів виробництва сервісних послуг;

- вивчити основні теоретичні методи, моделі та положення, на яких базуються основи формування і організації виробничих процесів;

- вивчити основи формування та організації виробничих процесів;

- вивчити основи нормування процесів виробництва продукції та послуг;

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: загальні відомості про формування виробничих процесів при обслуговуванні автомобіля, загальні підходи до забезпечення функціонування та організації виробничих процесів.

вміти: організовувати процеси обслуговування та ремонту машин.

 1.3 Місце дисципліни в професійній підготовці магістра та перелік дисциплін, необхідних для вивчення даної дисципліни

«Формування виробничих систем в сервісі машин» відноситься до циклу дисциплін самостійного вибору студента і є спеціальною при підготовці магістрів.

Базою дисципліни є наступні основні дисципліни: «Теоретичні основи технічної експлуатації машин», «Автомобілі», «Моделювання технологічних процесів підприємств», «Технічна експлуатація машин», «Технологічні процеси на СТО».