Курс «Архітектурне проектування» Модуль 1: Введення в архітектурне проектування». Змістовий модуль 4.  Курсовий проект 4 «Дитячий майданчик»

Метою курсового проекту є засвоєння принципів проектування дитячих майданчиків, їх об’ємно-просторової, архітектурно-планувальної організації, органічного вписування в навколишнє просторове середовище з врахуванням регіональних особливостей та природних умов.

Головна мета - це придбання студентами практичних навичок архітектурного проектування дитячих майданчиків для подальшої архітектурної діяльності.

архітектура, архітектурне проектування, АП КП4Конкретизовані завдання:

Конкретизованими завданнями вивчення дисципліни за змістовим модулем 3 «Дитячий майданчик», курсовий проект 4 «Дитячий майданчик» є практична підготовка студентів з питань:

–          надбання практичних навичок проектування та формоутворення дитячого майданчика;

–          аналіз світового досвіду проектування дитячих майданчиків у міському середовищі;

–          аналіз, вивчення та використання в практичному проектуванні нормативних вимог до проектування дитячих майданчиків в міському середовищі;

–          закріплення та розвиток навичок попередньої підготовки щодо виконання макетів, графічного зображення та архітектурних креслень в процесі розробки дитячого майданчику;

–          закріплення на практиці початкових навичок проектування будівель і споруд, розробки містобудівної документації, дотримуючись правил композиції, архітектурних стилів, гармонічного сталого розвитку території,  державних будівельних норм і правил, етичних принципів як з погляду професійної чесності, так і з погляду розуміння впливу результатів архітектурної діяльності на соціальну сферу та навколишнє середовище;

–          оволодіння студентами вміння виконувати проектні роботи як самостійно, так і в групі під керівництвом лідера, подібні навички, що демонструють здатність до врахування строгих вимог до дисципліни, планування та управління часом.

Результати навчання.

У результаті вивчення навчальної дисципліни за змістовим модулем 3 «Дитячий майданчик», курсовий проект 4 «Дитячий майданчик» студент повинен:

знати:

-       функціональну організацію дитячих майданчиків;

-       прийоми планування та композиції архітектурних рішень дитячих майданчиків;

-       габаритні параметри елементів та вуличних меблів дитячих майданчиків;

-       нормативні вимоги до проектування дитячих майданчиків.

вміти:

-       використовувати довідкові матеріали та аналізувати досвід проектування дитячих майданчиків;

-       розробляти архітектурні рішення дитячих майданчиків;

-       виконувати макет дитячого майданчику за розробленим проектом;

-       правильно виконувати роботу на кожному етапі розробки архітектурного проекту;

-       мати навички захисту ідеї та презентації архітектурного проекту.