Курс розроблено для сдудентів деної і заочної форми навчання спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» ОПП ««Промислове та цивільне будівництво», «Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів», «Автомобільні дороги і аеродроми», «Теплогазопостачання, вентиляція і кондиціювання», «Водопостачання та водовідведення» першого (бакалаврського) освітнього рівня.

Метою дисципліни є формування професійних знань в області сучасних тенденцій розвитку архітектури цивільних будівель в частині об'ємно-планувальних, конструктивних і композиційних рішень, основ містобудування. Освоєння методики архітектурно-конструктивного проектування і конструювання цивільних будівель з урахуванням функціональних і фізико-технічних основ проектування, у тому числі для будівництва в особливих природно-кліматичних умовах, включаючи володіння комп'ютерними програмами для вирішення перерахованих завдань.

Процес вивчення дисципліни спрямований на формування загальнокультурних, професійних, знань і розвиток дослідницьких і проектно-конструкторських навичок, вміння володіти математичним моделюванням на базі стандартних пакетів автоматизації проектування і досліджень.

Форма навчання: денна, заочна
Обсяг курсу: 4,0 кредити ЄКТС (120 годин), в тому числі лекції – 34 год., практичні заняття – 17 год., самостійна робота студента – 69 год.