Анотація дисципліни

Дизайн – одна з основних дисциплін, що є важливою в процесі підготовки майбутнього архітектора. Вивчення цього виду творчої діяльності спрямовано на формування у фахівців знань щодо створення гармонійного предметного середовища та його постійного вдосконалення для життєдіяльності людини. Наданий курс закладає основи теоретичних знань та практичних засобів, являючись допоміжним до курсу архітектурного проектування і становить:

-        методичну основу процесу архітектурної творчості

-        засіб творчої активності і накопичування теоретичних знань перед початком архітектурного проектування

          Ціль викладання даної дисциплінинадати знання з комплексного формування архітектурного середовища.

            Вивчення дисципліни базується на розгляді загальних положень дизайну як суспільного явища; вивчення прийомів і методів комплексного формування архітектурного середовища; навчанні майбутнього спеціаліста бачити проблемну ситуацію в архітектурному середовищі та знаходити шляхи її вирішення через звернення до світового досвіду і через пошук індивідуального підходу.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Дизайн архітектурного середовища» є:

·       придбання студентами знань, стосовно формування гармонійного міського середовища, як в цілому, так і стосовно окремих предметних частин цього середовища;

·       на підставі виконання завдань навчити студентів методичним навичкам у сучасному проектуванні міського середовища.

У підсумку вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: основні положення та методи комплексного формування архітектурно-просторового середовища.

вміти: застосовувати ці знання в практичній роботі архітектора