Програма курсу розроблено за Стандартом вищої освіти, на підставі освітньо - професійної програми «бакалавр» за напрямом підготовки (спеціальністю) 191 «Архітектура та містобудування»,  відповідно до навчального плану.

Курс «Архітектурне проєктування. Модуль 2: Основи архітектурного проєктування». Змістовий модуль 3. «Підприємства громадського харчування», Курсовий проект 7. «Ресторан (кафе) на 100 відвідувачів» входить до циклу «Дисципліни загально-професійної та практичної підготовки» для зазначеної спеціальності.

Анотація дисципліни:

Курсовий проєкт сприяє засвоєнню принципів створення об’єктів архітектури на прикладі підприємства громадського харчування рішення його об’ємно-просторової, архітектурно-планувальної організації, органічного вписування в навколишнє просторове середовище з врахуванням регіональних особливостей та природних умов.

Мета дисципліни:

Мета курсового проєкту полягає в засвоєнні студентами методики архітектурного проєктування і придбанні необхідних для створення об’єктів архітектури навичок на прикладі проєктування підприємства громадського харчування.

Конкретизовані завдання:

Конкретизованими завданнями курсового проєкту є практична підготовка студентів з питань:

-    знайомство зі змістом, послідовністю, стадіями та принципами проєктування громадських будівель на прикладі підприємства харчування;

-          оволодіння основними навичками функціонально-просторового зонування та організації внутрішньої структури громадських будівель;

-          знайомство з технологічним взаємозв’язком приміщень нескладної виробничої функції;

-          засвоєння прийомів розташування будівлі на рельєфі, ландшафтної організації прилеглої території та благоустрою ділянки;

-          вивчення основних підходів формування архітектурного образу споруди засобами архітектурної пластики, гармонійного поєднання різних фактур, кольору, акцентування окремих композиційних елементів;

-            осмислення використаних конструктивних схем, будівельних матеріалів з врахуванням їх властивостей та особливостей;

оволодіння студентами вмінням виконувати проектні роботи як самостійно, так і під керівництвом викладача, подібні навички, що демонструють здатність до врахування строгих вимог до дисципліни, планування та управління часом